Top Bitcoin Mining Pools Zie 15% Hashrate Drop Amid Continuous Rainstorms in China

18.8.2020 | 07:42

De grote Chinese bitcoin zwembaden in de mijnbouw zien dagelijks tussen 10% en 20% hashrate druppels na onafgebroken regenbuien in Sichuan.

China’s zuidwestelijke provincie Sichuan, een bergachtig gebied dat naar schatting meer dan 50% van de totale rekenkracht van het Bitcoin-netwerk heeft, is sinds vorige week getroffen door zware regenbuien, die de afgelopen twee dagen hun hoogtepunt bereikten.

De zware regenbuien hebben in delen van de regio stroomonderbrekingen veroorzaakt omdat de waterkrachtcentrales geen stroom meer opwekken om de overstromingen te helpen ontladen. Sommige provincies hebben ook te maken met storingen in de telecommunicatie en het internet, aldus Kevin Pan, CEO en mede-oprichter van PoolIn.

Als gevolg daarvan zijn de getroffen bitcoin-mijnbouwbedrijven in de regio gedwongen om de stekker uit het netwerk te halen. Het is niet duidelijk wanneer de situatie zal blijken, aangezien de regenbuien nog steeds aan de gang zijn.

Uit gegevens van BTC.com blijkt dat de top vier van de bitmijnbouwbedrijven ter wereld – PoolIn, F2Pool, BTC.com en Antpool, allemaal gevestigd in China – elk hun hashrates tussen 10% en 20% hebben zien dalen in de afgelopen 24 uur. De rekenkracht die verbonden is met deze vier pools is goed voor ongeveer 50% van het totaal van het Bitcoin-netwerk.
Pan zei in een Weibo post Dinsdag China tijd dat naast mijnbouwbedrijven die worden gedwongen om de stekker uit het stopcontact te halen als gevolg van elektriciteit en internet verstoringen, sommigen ook proactief hebben gepauzeerd operaties van tevoren en geëvacueerd hun on-site personeel op voorhand voor veiligheidsmaatregelen.

Volgens het Xinhua News Agency heeft het geaccumuleerde regenvolume in een dozijn meest getroffen steden in Sichuan tussen 10 en 15 augustus alleen al het gemiddelde maandvolume van augustus in elk jaar overtroffen.

Verder is een grote snelweg die leidt naar het berggebied van Sichuan, waar de meeste van de mijnboerderijen zich bevinden, stilgelegd als gevolg van ernstige overstromingen en modderstromen.

Ondertussen is de gemiddelde hashrate van Bitcoin Evolution over drie dagen en één dag gedaald tot respectievelijk 123 en 110 exahashes per seconde (EH/s). Deze getallen zijn respectievelijk meer dan 3% en 10% gedaald ten opzichte van het zevendaagse voortschrijdende gemiddelde van ongeveer 127 EH/s, dat nog steeds op een recordhoogte ligt.

Het moessonseizoen in China brengt elk jaar overvloedige regen en dus buitensporige waterkrachtbronnen met zich mee, vooral in de zuidwestelijke regio’s van het land, waaronder Sichuan en Yunan. Een dergelijk energieoverschot leidt tot goedkope elektriciteitsprijzen die aantrekkelijk zijn voor de Bitcoin-mijnwerkers.

Maar door de jaren heen veroorzaakte het onvoorspelbare weer ook overstromingen en modderstromen, waardoor de Bitcoin-mijnbouwbedrijven tijdelijk stopten of zelfs volledig werden vernietigd.

Kommentare sind geschlossen