Ettersom Bitcoin retter seg mot $ 25 000 og mer, er det greit å legge til, men unngå Crypto FOMO

23.12.2020 | 07:40

Det er fristende å forlate „buy low, sell high“ -prinsippene når det gjelder Bitcoin

Det har vært en utrolig reise for lojale innehavere av Bitcoin (noen ganger forkortet BTC), verdens mest populære kryptovaluta. Nå som kommentatorer forutsier mål ved årsslutt på $ 25 000 eller mer, virker Bitcoin helt ustoppelig.

Likevel må vi huske at noen av de samme kommentatorene var mindre begeistret for Bitcoin tidligere i år. Det er interessant å observere hvor raskt følelsen kan endres med Bitcoin.

Ettersom denne aksjen avrunder et vilt år med blåmerker og fantastiske høyder, er det på tide å ta et skritt tilbake og vurdere om det virkelig er fornuftig å legge til en stilling nå.

Når alt kommer til alt, er det siste vi vil gjøre å bli et annet offer for FOMO (frykt for å gå glipp av det). Formuer for kryptovaluta kan bygges på FOMO, men de kan like raskt tas bort.

Bitcoin’s Roller Coaster Ride
Langvarige kryptovalutahandlere vil sannsynligvis huske de tunge dagene i slutten av 2017, da Bitcoin svevde kort nær $ 20.000-nivået. Det var absolutt en spennende opplevelse, men det ville ikke vare lenge.

Helt til i dag er det finanseksperter som siterer Bitcoin i 2017 som et lærebokeksempel på en markedsboble. Et år etter at Bitcoin nådde sin topp, nådde prisen en tarmknusende bunn på rundt $ 3100 i slutten av 2018.

Men som de sier, etter regnbygen kommer regnbuen. Det var på ingen måte en rask tur til full gjenoppretting, men i det minste var 2019 en forbedring i forhold til det fryktelige året før.

Dermed startet Bitcoin 2020 over $ 7000 – ikke en massiv breakout på noen måte, men i det minste stupte Bitcoin ikke.

Og så kom Covid-19.

Jager kontanter
Interessant nok kom begynnelsen av det nye koronaviruset ned et bredt spekter av aktivaklasser – aksjer, kryptovalutaer, gull og sølv, du heter det.

Siden Bitcoin ble født i 2009, spekulerte kommentatorer noen ganger om Bitcoin ville tåle en krisehendelse.

Noen forutså til og med at Bitcoin ville øke kraftig i verdi under en slik hendelse. Likevel, som det viste seg, ble investorene skremmende og tjent inn under begynnelsen av Covid-19.

Som et resultat stupte denne aksjen kort under $ 4000 i mars. Fortellingen om å øke adopsjonen av kryptovaluta virket irrelevant på det tidspunktet. Fryktne investorer solgte alt annet enn kjøkkenvasken for å skaffe penger – men de trofaste Bitcoin-eierne ville snart bli rikelig belønnet.

Merk milepælene, men frykt FOMO

Etter at det panikkdrevne rushen til kontanter avtok, oppdaget investeringssamfunnet Bitcoins verdi som et lovende alternativ til amerikanske dollar.

På slutten av 2020 var det den amerikanske dollarens tur å bli knust. Dette, sammen med den økende aksepten av kryptovaluta som en legitim måte å overføre midler og foreta kjøp, katalyserte Bitcoin-prisen.

Kryptohistorikere vil huske desember 2020 som måneden da Bitcoin endelig brøt gjennom motstandsnivået på $ 20.000. Ikke bare det, men Bitcoin brøt også $ 23.000 og like etterpå $ 24.000.

I tider som dette følges sjelden krav til forsiktighet. Og likevel, med fare for å bli ignorert eller hånet, foreslår jeg at vi må huske hva som skjedde med prisjagere og FOMO-ofre i slutten av 2017.

Det er en grunn til at jeg fortalte om Bitcoins episke reise i detalj i dag. Det er bare ved å vite feilene fra den fortiden at investorer effektivt kan navigere i fremtiden.

For å låne et uttrykk fra Charles Mackay, la oss ikke bli fanget i galskapen til folkemengder med Bitcoin. Dette er en tid å vurdere å gradvis legge til Bitcoin i sin portefølje, og ikke laste båten på høye tider.

Bunnlinjen
Hvis FOMO er en sykdom, er forsiktighet kur. Det er fristende å gå all-in på Bitcoin nå, men det er ikke tilrådelig.

Tenk i stedet på dette som en mulighet til å lære av historien og foreta målte trekk da Bitcoins tyresyklus, bygget på sentiment og dollarens tilbakegang, kan ta slutt når som helst.

Kommentare sind geschlossen